Spiegeltje Spiegeltje aan de wand


Ben jij niet helemaal tevreden over het gedrag van sommige mensen op het werk? Stoor je je regelmatig aan de houding van een collega, medewerker of leidinggevende maar vind je het moeilijk om mensen daar op aan te spreken? Zou jij wel wat handvatten kunnen gebruiken hoe je hiermee om kunt gaan, bijvoorbeeld in een voortgangsbespreking of functioneringsgesprek?

De meeste mensen vinden het lastig om anderen aan te spreken op hun houding en gedrag. Wil jij eraan bijdragen dat collega’s weer het optimale uit hun werk halen en constructief bijdragen aan de werkomgeving, dan komt daar heel wat bij kijken. Mensen effectief aanspreken en daarmee in beweging brengen vraagt namelijk om:
  • (zelf-)vertrouwen,
  • een goed en actueel beeld van het feitelijke gedrag en de gevolgen daarvan (o.a. op samenwerking en resultaten),
  • her- en erkenning van dat beeld door diegene waar het om gaat,
  • specifieke luister- en gespreksvaardigheden.
Het is dus een hele kunst om mensen met respect een spiegel voor te houden en ze zelf aan het denken te zetten. Nog lastiger is om ze daarna nog echt in beweging te brengen. Wij zijn daarin gespecialiseerd en beschikken over de kennis en een effectieve aanpak om mensen daadwerkelijk op een positieve manier te laten ‘omdenken’. Gericht op het stimuleren en ontwikkelen van ondernemerschap bij mensen en organisaties.
Moment van reflectie

 

Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek laat ik je zien hoe wij gegarandeerd mensen, individueel of in teamverband, op een positieve manier veranderen. Een belangrijk instrument dat we hierbij inzetten is de door ons zelf ontwikkelde en daarmee unieke VSO Cockpit. Ter kennismaking nodig ik je uit om deze voor jezelf in te vullen zodat je kunt ervaren hoe wij ook jou een waardevolle spiegel kunnen voorhouden. Vraag hier je persoonlijke VSO Cockpit aan. Je zult zeker versteld staan!

 

Hartelijke groeten,
Cor van de Waterlaat

 

 ‘Goede leiders leggen hun medewerkers niets op.
Ze zorgen dat hun medewerkers het zichzelf opleggen’

(Nelson Mandela)

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *