Blog: Weggevertje


De wet van Snuf.

Ken je dit…je bent als verkopende ondernemer (of: ondernemende verkoper) uitstekend in staat de behoefte van een potentiële opdrachtgever al in je eerste kennismakingsgesprek boven water te krijgen. Je doet hem op basis van jullie gesprek, waar je de klik weet te maken, dan ook een mooi voorstel. Mondeling wordt vervolgens overeenstemming bereikt om met elkaar in zee te gaan en een vervolgafspraak gepland. Maar daags voor die vervolgafspraak wordt je gebeld; de deal gaat niet door. ‘Het is niet meer nodig, bedankt voor je inspanningen’.

Natuurlijk vraag je even goed door. En wat blijkt: je hebt tijdens het kennismakingsgesprek en in je voorstel of offerte al zoveel waarde geleverd, dat de noodzaak en behoefte aan een vervolg als sneeuw voor de zon is verdwenen.

Ik noem dit een weggevertje. En betrap me er op dat mij dit nog steeds zo nu en dan overkomt. Zakelijk en financieel gezien, zeker op korte termijn, niet zo heel erg handig. Maar toch ook een moment om even van te genieten. De bevestiging dat ik dus in staat ben om mensen in slechts één gesprek aan het denken te zetten, waardevolle inzichten en handvatten te geven en écht verder te helpen, geeft een goed gevoel!

Als ik weer eens in de valkuil van het weggevertje stap, denk ik aan marketinggoeroe en enthousiaste spreker Jos Burgers en zijn ‘Wet van Snuf’: wat je geeft krijg je (ooit) terug.

Van een goed gevoel alleen kan de schoorsteen niet roken;. Wil jij weten hoe je voorkomt dat je in de valkuil van het weggevertje stapt?Je bent van harte welkom!

Voor een waardevolle kennismaking: vraag hier je persoonlijke VSO Cockpit aan. Die vraagt een half uur van je kostbare tijd. Ik beloof je dat je daar altijd wijzer van wordt.

Veel succes met de verkoop,

Cor

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *