Mediation


‘Het goede van gedoe…Hoe komen we er samen beter uit?’

Cor van de Waterlaat december 2018.02

Cor van de Waterlaat

 

Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten, waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige, de mediator, de communicatie en onderhandelingen tussen twee of meer partijen begeleidt om vanuit hun werkelijke belangen tot een optimale oplossing te komen.

Specialist in Zakelijke Mediation

Conflicten kunnen ernstige gevolgen hebben voor je bedrijf. Cor van de Waterlaat is een zakelijke mediator met een bedrijfsmatige achtergrond. Hij is gespecialiseerd en ervaren in werkgerelateerde conflicten, ofwel ‘gedoe op de werkvloer‘. Bijvoorbeeld tussen bestuurders en directeur-aandeelhouders, vennoten etc. Maar ook binnen managementteams en afdelingen of projectteams. En uiteraard ook met arbeidsconflicten tussen leidinggevenden en medewerkers. Het voordeel hiervan is dat hij de taal van partijen spreekt en begrijpt waar partijen het over hebben. Hij kan goed beoordelen waar mogelijke voetangels zitten en wanneer partijen advies van een expert nodig hebben. Dit voorkomt dat tijd wordt geïnvesteerd in afspraken die onwerkbaar zijn en bevordert de kwaliteit en voortvarendheid van de mediation.

Voordelen van mediation

Mediation heeft veel voordelen ten opzichte van de traditionele manier van conflictoplossing door een rechter of arbiter. Mediation bespaart tijd en kosten en is oplossings- en toekomstgericht. Medition zorgt dat mensen ‘on speaking terms’ komen waardoor zij zelf weer in staat zijn op zoek te gaan naar wederzijds gedragen win-win oplossingen voor hun geschil.

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Merk je dat de samenwerking en communicatie binnen jouw bedrijf moeizaam verloopt? Bestaan er ongemakkelijke situaties en maak je je zorgen dat zaken uit de hand lopen? Word je geconfronteerd met onderlinge ergernissen en irritaties en wil je voorkomen dat deze escaleren tot ongecontroleerde conflicten? Ook dan biedt het tijdig inschakelen van een mediator voordelen. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Vertrouwen en een klik met uw mediator is een voorwaarde om goed te kunnen samenwerken. Daarom staan wij je graag te woord in een vrijblijvend kennismakingsgesprek om onze werkwijze en kosten nader toe te lichten.

Bel of mail voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 06 38 91 91 92