10 jaar Bombardon Consultancy


Vandaag, 4 april 2017, bestaat Bombardon Consultancy precies 10 jaar.

Dit jubileum wil ik niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Want ik ben er trots op dat ik al 10 jaar zelfstandig ondernemer ben!. Trots omdat ik aan den lijve heb ondervonden dat ondernemen gepaard gaat met vallen en opstaan, pieken en dalen, de nodige auw- maar zeker ook heel veel mooie wauw-momenten! Ik heb in die 10 jaar meerdere crises overleefd, mede dank zij de mensen om mij heen die mij dierbaar zijn.

Een korte terugblik in vogelvlucht….

 

De Bombardon
Mij wordt nog weleens gevraagd waar mijn bedrijfsnaam vandaan komt. De Bombardon is de voorloper van het instrument wat ik al vanaf jonge leeftijd bespeel; de bastuba. Ik ben dus naast ondernemer ook bassist.Een orkest zonder bassisten, is als een huis zonder fundament. In organisaties is dat niet anders. De bassisten zijn diegenen die zorg dragen voor het fundament, voor de structuur en de betrouwbaarheid. Zij stellen anderen in staat om hun werk goed te doen. Een bassist:

  • denkt op lange termijn en werkt voor het totaal;
  • geeft gemakkelijk en neemt minder graag, hij krijgt liever;
  • observeert, is ‘laid back’;
  • verbindt, ankert en gaat voor de harmonie. Is loyaal aan zijn team;
  • geeft ruimte aan anderen en geniet als zij scoren. Leeft in het hier en nu, heeft focus en is gedisciplineerd;
  • kan dieselen, houdt tempo en duwt waar nodig;
  • voelt weinig concurrentie met anderen, is ontspannen en onafhankelijk.
Kan jouw organisatie wel wat extra fundament gebruiken? Vertel me wat jouw wensen zijn dan ik informeer je graag over de voordelen en mogelijkheden van het MKB Verbeterprogramma, de VSO Monitor en mijn inzet als Business Mediator.
Ik kijk met veel plezier en voldoening terug op de afgelopen 10 jaren en dank iedereen die daaraan een steentje heeft bijgedragen van harte!

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *