Wie geen tijd heeft is armer dan een bedelaar


Welke uitdagingen zijn cruciaal voor MKB-ondernemers om te groeien?

Uit het recente nationaal ondernemersonderzoek van Synpact blijkt de top-3 van thema’s die MKB-ondernemers dit jaar het belangrijkst vinden om mee aan de slag te gaan:

  1. Strategie, een duidelijke strategie voor mijn bedrijf ontwikkelen
  2. Innovatie, mijn diensten en producten innoveren
  3. Personeel, de kwaliteit van mijn team verbeteren

Bij het thema Personeel geven ondernemers in hun plannen voor dit jaar prioriteit aan (in volgorde van belang): het motiveren van het huidige team, het zelf verder ontwikkelen op het gebied van leiderschap,  het verbeteren van de organisatiestructuur, het beter opleiden van hun mensen en het werken aan de gezondheid en vitaliteit van het team. Herkenbare aandachtspunten die ook regelmatig aan de orde komen in mijn gesprekken met ondernemers.

Wat is dit jaar jouw grootste uitdaging als ondernemer? En heb je al een plan hoe je dat gaat aanpakken?

cartoon-fokke-sukke-hard-werken

 

Rust en ruimte zijn belangrijke voorwaarden om succesvol aan de slag te kunnen met je grootste uitdaging. ‘Tijd vrijmaken’ blijkt echter voor veel ondernemers het belangrijkste knelpunt te zijn wat ze weerhoudt om te groeien. De dagelijkse waan van de dag vraagt teveel tijd en aandacht. Waardoor je het gevoel krijgt steeds weer achter de feiten aan te hollen. En alleen maar bezig bent met keihard werken en brandjes blussen.

Wil jij de vicieuze cirkel binnenkort doorbreken? Heb jij de behoefte om minder bezig te zijn met brandjes blussen en wil je meer rust, tijd en energie om bezig te zijn met de dingen die jij 1) gaaf vindt om te doen 2) waar je goed in bent en 3) waar je, ook in de toekomst je geld mee wilt verdienen als ondernemer?

Geef me één uur van je kostbare tijd, dan laat ik zien hoe je een ommekeer kunt bereiken.

Voor het maken van een afspraak kun je me bereiken via cor@bombardonconsultancy.nl of bel mij op telefoonnummer 0638919192.

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *