‘Informeel – Leerzaam – Verrassend’ Ervaringen Verrassende Ontmoetingen 2016


‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’

Tijdens vijf inspiratiebijeenkomsten in juli 2016 en een tweede reeks bijeenkomsten in het najaar van 2016 hebben tien ambitieuze, Helmondse MKB-ondernemers hun ondernemersverhaal gedeeld met collega-ondernemers. Door kennis en ervaringen in een open en constructieve sfeer met elkaar te delen ontstaan nieuwe verbindingen. Ondernemers inspireren elkaar met hun verhaal. Met als doel elkaars ondernemerskracht te versterken, elkaar nóg beter te maken.

De tien sprekers in 2016 waren

 

Enthousiaste reacties en feedback van de sprekers en van de deelnemers op de Verrassende Ontmoetingen:

 • ‘Ik vond het initiatief en de opzet erg leuk. De kleine groep vond ik een meerwaarde en zorgt direct voor een vertrouwde omgeving’
 • ‘Ik wil graag nieuwe mensen / bedrijven leren kennen. En in iets meer detail dan het oppervlakkige. Ik wil de verhalen horen achter de ondernemer. Om anderen te leren kennen moet je ook iets van je zelf geven. Daarbij denk ik dat ik iets kan geven waar men iets aan heeft en tevens dat ik kan leren van anderen. Het is geven en nemen in een positieve, open en vertrouwelijke ambiance’.
 • ‘Ik voelde me vanaf het eerste moment op mijn gemak en daardoor durf je vragen te stellen en jezelf kwetsbaar op te stellen. Ik zou de groep dus ook niet veel groter maken. Ook de diversiteit binnen de groep is leuk.’
 • ‘Het luisteren naar iemands persoonlijke verhaal is inspirerend en zet jezelf aan het denken. En dat is precies het doel’.
 • ‘De frequentie van de bijeenkomsten vond ik iets te hoog voor mij persoonlijk. Ik zou het liever 1x per week of 1x per twee weken doen. Het tijdstip was voor mij ideaal’.
 • ‘Zelf mijn verhaal vertellen heeft me tijdens mijn voorbereiding al wat inzichten gegeven en dus wat opgeleverd’.
 • ‘Ik wil je super bedanken voor het initiatief cor!! En in de toekomst wil ik me aanbevolen houden om hier aan deel te nemen’.
 • 👍👍👍
 • ‘Ik was erg gecharmeerd van de sessies met mkb bedrijven, vond ik erg waardevol’
 • ‘Ik vond het afgelopen keer echt mooi. Inderdaad verrassend!’
 • ‘Ik vond het erg interessant om die kant van het ondernemerschap eens mee te krijgen. Ik had werkelijk geen benul wat dat gedeelte allemaal met zich mee brengt’.
 • ‘Ik vond de bijeenkomst inhoudelijk goed en inspirerend. Ik heb weer dingen meegenomen die mij iets toevoegen. Dus top’.
 • ‘Informeel, leerzaam en verrassend’
 • ‘Ik vond het goed. Niet te lang, zodat ik ook nog even wat avond heb na een werkdag’.
 • Top, zo’n gemengd gezelschap, ik kende nog niemand van dit gezelschap’.
 • ‘Het heeft als resultaat dat een aantal Helmondse ondernemers mij nu kennen en wellicht als Ambassadeur gaat optreden’.
 • ‘Ik vond het leuk mijn verhaal te vertellen en de reacties te horen. Ik ben erg positief.
 • ‘Ik heb reacties gehad op “mijn verhaal” die mij al aan het denken zetten’.
 • ‘De bijeenkomst is mij zeer goed bevallen’
 • ‘Positief, openhartig, saamhorigheid, vertrouwen’
 • ‘Bijzonder inspirerend vind om mijn ervaringen en levenslessen te delen met andere ondernemers om hen in staat te stellen iets te doen met de fouten die ik heb gemaakt en de stappen, die ik anders had moeten zetten’
 • ‘Geeft me positieve energie en ik heb ook weer een aantal interessante ondernemers (beter) leren kennen’
 • ‘Ik heb er een positief gevoel bij. Mensen aan tafel, waar vertrouwen gegeven wordt en je je zelf ook open kunt opstellen’.
 • ‘De bijeenkomst was prima. Lekker informeel. Guido gaf ook een mooie presentatie’
 • ‘Interessant, inspirerend en mogelijkheid tot netwerken. Een erg leuk concept!’
 • ‘Was een leuke bijeenkomst. De tijd vloog voorbij’.
 • ‘Een mooi verhaal van een markante man!’
 • ‘Het leuke vind ik altijd als je je kwetsbaar opstelt dat de andere zich dan ook gemakkelijker bloot geeft .Wat het me zeker opgebracht heeft is dat er een drempel verlaagd is ,Ik ben blij dat ik dit een keer gedaan heb’.
 • ‘Ik vind het goed om mijn collega ondernemers beter te leren kennen om met name te weten wat hen bezig houd. En of we met elkaar tot oplossingen kunnen komen of tot nieuwe inzichten kunnen komen’.
 • ‘Ik vind het initiatief van de verrassende ontmoetingen een meerwaarde bieden aan ondernemers. De frisse benadering van anders netwerken, kennisdelen en het na borrelen zijn vernieuwend’
 • Als gastspreker heb ik ervaren dat het leuk is om je verhaal met andere te delen, immers ieder ondernemer heeft een verhaal , ik denk dat het mij een aantal nieuwe relaties gaat opleveren’.
 • ‘De gemeende aandacht van de aanwezige ondernemers gaf mij een goed gevoel’.
 • ‘Open, Direct, Ontspannen, Smaakt naar meer!’
 • ‘Ik ben naar een aantal verrassende ontmoetingen geweest en deze hebben mij keer op keer verrast. Elke keer heb ik er iets van opgestoken’.
 • ‘Nieuwe contacten met mensen die ik nog niet kende, inzichten omtrent enkele kwesties die ik aan de kaak heb gesteld en het is natuurlijk altijd leuk om te merken dat collega-ondernemers (zowel grote als kleinere bedrijven) je respecteren om wie je bent’.

 

Ook in 2017 vinden nieuwe Verrassende Ontmoetingen plaats. Met nieuwe sprekers-ondernemers, op nieuwe locaties in Helmond, met nieuwe ondernemersverhalen. Informatie daarover en de mogelijkheid je aan te melden vind je hier. 

 

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *